Skořice

Koření, které se využívá nejen v potravinářství, ale i jako kosmetický a terapeutický prostředek

Skořice se získává z tropický stromů skořicovníků, jedná se o kůru tohoto stromu, jejíž vnitřní část bohatá na silice se suší. Slouží jako základ k výrobě olejů, silic a tinktur. Skořicový olej se pak získává z listů, větví a květů skořicovníku.

Využívá se v mnoha odvětvích. V potravinářství je oblíbená zejména pro svou nasládlou chuť, kdy se přidává do sladkých pokrmů a pečiva, v exotických kuchyních ale běžně funguje jako koření i do masitých pokrmů.

Ničí bakterie

V kosmetice se využívá hlavně pro své dezinfekční a antibiotické účinky, dokáže totiž ničit bakterie. Taktéž bývá složkou přípravků na ústní hygienu. 

Skořice na hubnutí? 

Při konzumaci stimuluje krevní oběh a snižuje krevní tlak, dokáže zlepšit trávení (časté je využití skořice při redukci nadváhy), snižuje hladinu cukru  a „nezdravého“ LDL cholesterolu v krvi. Její zevní aplikace napomáhá v boji s revmatismem.

Velmi oblíbená je aplikace gelů obsahujících skořici za účelem redukce celulitidy, strií a povadlé pleti.

S článkem souvisí tyto výrobky:

Balance Moisturiser & Glycolic Acid Activator
Denní hydratační krém, který zmatní vaši pleť a zároveň zničí bakterie způsobující akné? To je Balance
100% vegan
V těhotenství a při kojení
1 560 Kč
Skladem - ihned posíláme