Významný antioxidant
Kyselina ferulová se nalézá v buněčných stěnách rostlin jako je pšenice, rýže, arašídy, pomeranče a jablka, hojná je také v kávě a amarantu. Tento antioxidant je schopen vyhledávat a zlikvidovat širokou škálu volných radikálů (kyslíkových, dusíkových, hydroxylových).
Trojí síla proti volným radikálům
Je silnějším antioxidantem než vitamín E (alfa-tokoferol), betakaroten a vitamín C (kyselina askorbová). V kombinaci s vitamínem C a E pak vzniká silný rostlinný antioxidant díky synergickému působení všech tří antioxidantů.
Skvěle přitom v této kombinaci působí jako prevence poškození pleti slunečním zářením, osvícení ultrafialovým zářením navíc naopak zvyšuje antioxidační potenciál kyseliny ferulové. Tento antioxidant však působí vedle prevenci vzniku vrásek i proti rakovině, napomáhá při diabetu a ulevuje od návalů horka.
Topické i orální užívání
Kyselina ferulová se využívá zejména v topicky aplikovaných přípravcích péče o pleť, především v produktech denní péče o pleť, produktech proti vráskám (hydratační přípravky, séra) a ochranných přípravcích určených před sluněním a po něm.